Yhdistyksen säännöt (pdf)

Jäsenlehti (pdf)

Mediakortti (pdf)

Kirjoita lehteen

Alueaktiivit 

Sankarisetterit
(pdf)

Vuoden setterit-säännöt  (pdf)

Vuoden Setterikilpailuihin ilmoittautumiskaavakke

Vuoden koirat (pdf)

Vuoden Ekipage (pdf)

Open Show/Club Show säännöt (pdf)

Club Show tulokset (pdf)

Open Show tulokset
(pdf)

Terveyskysely 2007

Hannes Lohi/
koirageenitutkimukset

 

YHDISTYS

Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry

Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry on perustettu helmikuussa 1997 ja sen tarkoituksena on edistää irlanninsetteriharrastusta ja toimia yhdyssiteenä harrastavien jäsenten kesken. Jäsenistöä yhdistyksellä on kaiken kaikkiaan noin 400.

Yhdistyksellä on aktiivista paikallistoimintaa eri puolilla Suomea, mikä pitää sisällään mm. yhteislenkkejä ja koulutuksia. 

Yhdistyksen jokakesäiset näyttelyt ovat koonneet yhteen noin sata irlanninsetteriä rotujen erikoistapahtumaan, vuosittaiseen Club Show’n. Lisäksi yhdistys järjestää Open Show –näyttelyitä sekä jokavuotiset metsästyskoulutukset metsästyksen ystäville. Näissä koulutuksissa käydään oman ja koiran osaamisen tasonmukaisesti perusasioita läpi tarvittaessa aivan alkeista alkaen ja opetellaan lukemaan omaa koiraa ja sen käyttäytymistä. Yhdistyksellä ja Kanakoirakerholla oli ensimmäinen yhteiskoulutus syksyllä 2011.

Yhdistys panostaa voimakkaasti rodun terveyden edistämiseen. Ensimmäiset laajemmat Clad-testaukset Suomessa tehtiin Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry:n toimesta 1999-2000, samoin PRA rcd4-geenivirheen paikantamiseksi tehdyt testaukset aloitettiin 2012. Yhdistys teki tiettävästi rodun ensimmäisen terveyskyselyn jäsenilleen vuonna 2002 ja seuraavan 2007. Jälkimmäisen tuloksia hyödynsi myös rotujärjestö Kanakoirakerho. Uusimpana terveyttä koskevana tehtävänään irlanninsettereiden terveyden saralla yhdistys on ollut myötävaikuttamassa siihen, että Hannes Lohen geenitutkimuksissa on irlanninsettereiden epilepsia-geeni otettu yhdeksi tutkimuskohteeksi.

Yhdistys palkitsee vuosittain "Sankarisetterin", joka on toiminnallaan ehkäissyt mahdollisesti kohtalokkaita tilanteita tai tapahtumia ja tällä tavoin edesauttanut ihmiselämän jatkumisen. Sankarisetterit valitaan lähetettyjen kertomusten ja sankaruuden perusteella. 

Miten liityn yhdistyksen jäseneksi? 

Kun liityt jäseneksi Punaiset ja Punavalkoiset irlanninsetterit -yhdistykseen, pääset osallistumaan yhdistyksen järjestämään toimintaan. Yhdistyksen alueaktiivit järjestävät myös ahkerasti lenkkejä, luentoja ja muuta toimintaa, jonka kautta pääset tapaamaan oman alueesi setteriharrastajia.

Yhdistyksen jäsenenä saat myös neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden, jossa on monenmoista luettavaa roduistamme sekä voit osallistua Vuoden setterit –kisan.

 

Jäsenmaksut:

Jäsen 28e
Perhejäsen 5e
Kannattajajäsen 10e
Ainaisjäsen 300e 
 

Liity jäseneksi >>


Jäsensihteeri
Anna-Riitta Forss
Vierutie 3
15560 Nastola 

Jäsenyyttä koskevat tiedustelut:
puh. 
040 595 6529 iltaisin
email:  
ansku.forss(at)gmail.com

Lähettäessäsi sähköpostia korvaa (at) @-merkillä.
 


 

 

 

 Made by Flatpower.fi